Program sediu 8:00-16:00. Tel: +40.237 222 890, Email: [email protected]

CALENDAR EVENIMENTE

Galeriile de Artă – Muzeul Țării Vrancei din Vidra

Galeriile de Artă - Muzeul Țării Vrancei din Vidra

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, ora 13:00

Lansare de carte: Toader Răduță, „Șoptiri în amurg” și „Coviltirul cu zâne”

În cadrul proiectului „Se întorc vrâncenii acasă”, Muzeul Vrancei vă invită la Galeriile de Artă din Vidra pentru a descoperi un poet și poemele sale: Toader Răduță „Șoptiri în amurg” și „Coviltirul cu zâne”. Cele două volume au apărut la Editura „Salonul literar” și vor fi prezentate de scriitorul Culita Ioan Usurelu

Zilele Satului Vrâncean

Zilele Satului Vrâncean

Ediția a II-a, 1-8 Septembrie 2022

Comunicat de presă

Consiliul Județean Vrancea organizează, prin Muzeul Vrancei, în perioada 1-8 septembrie, ediția a doua a ZILELOR SATULUI VRÂNCEAN, manifestare de promovare a culturii, arhitecturii și artei tradiționale vrâncene. Iată programul acestei ediții:

Joi, 1 septembrie, ora 10:00

CERAMICA DE IREȘTI, BRANDUL VRANCEI ARHAICE

Vernisaj expoziție de ceramică / Atelier de olărit
Parteneri: Biblioteca de Weekend și Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra
Locul desfășurării: Muzeul Țării Vrancei din Vidra

Vineri, 2 septembrie, ora 11:00

MEMENTO ALEXANDRU VLAHUȚĂ (1858-1919)

Parteneri: Asociațiile scriitorilor vrânceni
Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu" din Bârlad,
Cenaclul literar „Alexandru Vlahuță” din Bârlad și Academia Bârlădeană
Locul desfășurării: Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuţă” din Dragosloveni

Sâmbătă, 3 septembrie, ora 16:00

SE ÎNTORC VRÂNCENII ACASĂ

Vernisajul expoziției de acuarelă a pictorului NICUȘOR C. MÎȚU
Prezintă criticul de artă Roxana BĂRBULESCU
Locul desfășurării: Muzeul Țării Vrancei din Comuna Vidra

Marți, 6 și miercuri, 7 septembrie, între orele 9-16

PORȚI DESCHISE

Intrarea gratuită la obiectivele muzeale: Secția de Etnografie din Crângul Petreşti, Muzeul Țării Vrancei din Vidra, Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri și Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” din Dragosloveni

Joi, 8 septembrie, între orele 12 și 16

ELOGIU SATULUI VRÂNCEAN

Cu participarea administrațiilor locale, a ansamblurilor, a artiştilor și a creatorilor populari din comunele cu locuințe tradiționale și instalaţii tehnice la Muzeul Satului Vrâncean. Vor participa: Ansamblul „Comoara Vrancei” din Năruja, Ansamblul „Chipărușul” din Nereju, Ansamblul „Sânzienele” din Dumitrești, Ansamblul „Brâul de la Jitia”, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială din Jariștea, Formația „Mugurașii” din Chiojdeni, Grupul de copii din Andreiașu de Jos, Formația de dansuri „Poarta Vrancei” din Vidra, Grupul de elevi de la Școala Gimnazială din Biliești, Ansamblul „Rapsodia Vultureană” din Vulturu, Ansamblul „Mocăneii” al Centrului Cultural „Simion Mehedinți” din Soveja, Formația „Buciumașii” din Spulber, Formația „Nistoreanca”, creatori populari, sculptori și colecționari de costume populare.

TÂRG DE SFÂNTA MARIE

Târg de produse tradiționale, cu participarea Asociației producătorilor și păstrătorilor de tradiții din Vrancea

Degustare de vinuri la HANUL ODOBEȘTI

Vă așteptăm, dragi vrânceni, să descoperiți frumusețea culturii tradiționale din satele fostelor Județe Putna și Râmnicu Sărat, foclorul autentic, arhitectura tradițională și dansul popular din principalele zone etnografice ale UAT Județul Vrancea!  Nu în ultimul rând, să marcăm simbolic locul unde va fi construită Biserica de lemn din Muzeul Satului Vrâncean. Intrarea este liberă!

Film la Mausoleul Eroilor Focșani

Film la Mausoleul Eroilor Focșani

Dată eveniment: 2, 5, 9 și 13 august 2022

Comunicat de presă

Consiliul Județean Vrancea, prin Muzeul Vrancei, va derula la Mausoleul Eroilor din cartierul Focșani Sud, în perioada 2-13 august, proiectul „La început au fost ei, Eroii”, prin care se urmărește promovarea istoriei, punerea în valoare a memorialului ridicat între 1925-1940 și o mai bună relaționare a instituției muzeale cu comunitatea în mijlocul căreia își desfășoară activitatea. Cei mai mulți dintre cei care locuiesc în cartierul Focșani Sud nu-și imaginează că acum un secol acest spațiu era un câmp, iar teritoriul unde se află astăzi cartierul se găsea în afara localității. Singurele construcții erau clădirile unităților militare, situate în apropiere, însă pe teritoriul pe care a fost construit Mausoleul nu se aflau construcții. Luptele care au avut loc în timpul Primului Război Mondial (1916-1918) la Focșani și împrejurimi s-au soldat cu mii de morți din rândul tuturor părților aflate în conflict, înhumați în grabă în diferite cimitire parohiale, în curțile bisericilor și în gropi comune. După război, germanii au construit Cimitirul german de lângă Biserica „Sf. Mina”, iar noi, românii, Mausoleul Eroilor din cartierul Focșani Sud. Începând cu 1931, eroii îngropați în diferite locuri din Focșani și localitățile vecine au fost reînhumați în criptele Mausoleului din Focșani, la acea data singura construcție din acel perimetru. „La început au fost ei, Eroii”, vrea să spună că istoria cartierului a început cu Mausoleul Eroilor și cetățenii care locuiesc acest cartier au dreptul să-și cunoască istoria. Așa s-a născut ideea proiectului, prin care cetățenii sunt invitați pe 2, 5, 9 și 13 august, de la ora 21, la tot atâtea proiecții cinematografice, precedate de un scurt-metraj cu istoria Mausoleulului. Pe de altă parte, Mausoleul este înconjurat de un parc generos, pe care cetățenii îl au la dispoziție pentru recreere, nu însă pentru distracții, nici pistă pentru ciclism, deoarece este un parc în mijlocul căruia se află criptele cu osemintele eroilor. Vă așteptăm să aflați povestea Mausoleului Eroilor din Focșani Sud și a cartierului născut în jurul acestui memorial!

„Ceramica de Irești pe înțelesul copiilor”

Atelier-școală la Muzeul Satului Vrâncean

„Ceramica de Irești pe înțelesul copiilor”

 

Pentru a promova ceramica de Irești, Consiliul Județean Vrancea organizează, prin Muzeul Vrancei, un atelier-școală de inițiere în tehnicile olăritului.

Dată eveniment: 28-31 iulie 2022

Programul va fi următorul:
Joi, 28 iulie, 13:00 - 16:00
Vineri, 29 iulie, 14:00 - 18:00
Sâmbătă, 30 iulie, 14:00 - 18:00
Duminică, 31 iulie, 12:00 - 14:00

Înscrierile încep joi, 21 iulie, ora 10:00 și se încheie, miercuri, 27 iulie, ora 14:00.

Înscrierile se fac la secretariatul instituției, la nr. de telefon 0237.222890

Pot participa elevi cu vârsta cuprinsă între 7 și 15 ani.
Vă așteptăm cu drag!

Zilele portului popular vrâncean

Zilele Portului Popular Vrâncean
Ediția a II-a

Dată eveniment: 16 și 17 iulie

În clădirea Universității, sâmbătă și duminică, între orele 10-18
Intrarea este gratuită.

 

Comunicat de presă 10 iunie 2022

Consiliul Județean Vrancea organizează prin Muzeul Vrancei, în perioada 16-17 iulie 2022, a doua ediție a Zilelor Portului Popular Vrâncean. Ediția din acest an se desfășoară sub semnul unionismului, în parteneriat cu Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală al Republicii Moldova, pentru a pune în valoare istoria, limba și tradițiile comune ale comunităților care trăiesc de o parte și de alta a Prutului. Manifestarea face parte din seria de evenimente de promovare a costumului popular vrâncean și de susținere a dosarului comun „Arta cămășii cu altiță – element de identitate culturală în România și Republica Moldova”, pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO. Vor fi expuse: costume populare vrâncene; 300 de bete și brâie din patrimoniul Vrancei; cămăși vrâncene realizate de „Șezătoare” București, „Șezătoare” Focșani, „Șezătoare” Vidra, „Șezătoare” Jitia, „Șezătoare” Vintileasca și „Șezătoare” Soveja. Vor participa invitați de la „Șezătoare” Galați, „Poveștile iei” din Brăila, „Șezătoare” Basarabia, „Șezătoare” Cluj, „Șezătoare” Alba și membri ai fenomenului „Șezătoare” din Avrig și Bacău.

Iată programul:

Sâmbătă, 16 iulie

Ora 11:00 UNIVERSITATEA DIN FOCȘANI

Deschiderea oficială / Vernisarea expoziției

Lansare de carte: VARVARA BUZILĂ, Retorică vestimentară. Cămașa cu altiță. Prezintă: PETRU VICOL, directorul Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală al Republicii Moldova și ANDREI PROHIN, secretarul științific al instituției

Ora 16:00 SECȚIA DE ETNOGRAFIE - PETREȘTI

Atelier de țesut bete și brâie

Coordonatori: MĂGDĂLINA MIRON și NELU DUMITRESCU

Moment folcloric vrâncean

Duminică, 17 iulie

PERIPLU ISIHAST ÎN ȚARA VRANCEI

ÎNTÂLNIRE CU ISTORIA VRANCEI ARHAICE

Ora 10:00 SCHITUL VALEA NEAGRĂ

Serviciu religios la Biserica Adormirea Maicii Domnului   

Vizitarea Colecției „Preotul Maftei din Spinești”

Ora 12:00 NĂRUJA

Memento: 90 de ani de la ridicarea Crucii de piatră în 1932, închinate vrâncenilor care au dus „Marele proces al Vrancei”, la inițiativa notarului Simion Hârnea

Moment folcloric nărujean la Căminul Cultural „Popa Șerban”, îndrumător ADRIANA BRATIE

Vă așteptăm la Universitatea din Focșani, pe 16 și 17 iulie, între orele 10-18, să admirați  costumele populare vrâncene! Intrarea gratuită.

Aniversarea a 160 de ani de la unificarea Focșanilor Moldovei cu Focșanii Munteniei

Aniversarea a 160 de ani de la unificarea Focșanilor Moldovei cu Focșanii Munteniei

Dată eveniment: Miercuri, 6 iulie, ora 11

 

Aniversarea a 160 de ani de la unificarea Focșanilor Moldovei cu Focșanii Munteniei.

Vernisajul expoziției de documente inedite din istoria Focșanilor, broșuri, cărți poștale și fotografii.

Memorialul Vrâncean de la Vidra, ,,Poarta Vrancei”

Memorialul Vrâncean de la Vidra, ,,Poarta Vrancei” – Dezvelirea a patru busturi: Simion Mehedinți, Valeriu D. Cotea, Ion Diaconu și Vasile N. Taftă

Dată eveniment: 4 iunie 2022

Comunicat de presă 2 iunie 2022

Muzeul Vrancei, sub egida Consiliului Județean Vrancea, vă invită sâmbătă, 4 iunie 2022, orele 12:30, la inaugurarea Memorialului Țării Vrancei din Comuna Vidra. Memorialul desăvârșește proiectul prin care a fost amenajat în clădirea fostei Școli publice din Ocolul Vrancei, Muzeul Țării Vrancei, deschis pe 19 septembrie 2021.

Născut la inițiativa Asociației „Simion Mehedinți”, în parteneriat cu Consiliul Județean Vrancea, Muzeul Vrancei și Primăria Vidra, Memorialul a fost realizat cu sprijinul substanțial al donatorilor din județ, dar și din țară.

Acesta pune în valoare numele a patru personalități reprezentative pentru cultura și civilizația de la Carpații de Curbură: SIMION MEHEDINȚI din Soveja, VALERIU D. COTEA din Căliman, ION DIACONU din Spinești și VASILE N. TAFTĂ din Negrilești. Momentul inaugural este unul simbolic, având loc cu ocazia Conferinței Naționale a Profesorilor de Geografie din România, care se desfășoară în aceste zile în Vrancea, prilej ca geografii din toate județele să descopere tezaurul spiritual al Vrancei istorice.

Școala de vară la Muzeul Vrancei

Perioadă desfașurare: 11 iulie - 19 august 2022

  • 11-15 iulie 2022 - Muzeul Unirii

Înscrieri în perioada 13-30 iunie 2022
Tel: 0237 210 08
Email: [email protected]

  • 19-22 iulie 2022 - Secția de Științe Naturale ale Naturii

Înscrieri în perioada 13-30 iunie 2022
Tel: 0237 222 890
Email: [email protected]

  • 25 iulie - 5 august 2022 - Muzeul Satului Vrâncean (Secția de Etnografie din Crângul Petrești)

Înscrieri în perioada 13-30 iunie 2022
Tel: 0741 209 607 / 0237 618 005
Email: [email protected]

  • 8-12 august 2022 - Mausoleul Eroilor Focșani

Înscrieri în perioada 13-30 iunie 2022
Tel: 0786 527 933
Email: [email protected]

  • 6-19 august 2022 - Muzeul Memorial "Al. Vlahuță"

Înscrieri în perioada 13-30 iunie 2022
Tel: 0743 118 917 / 0237 255 386

Tur cultural de Noaptea Muzeelor la Muzeul Vrancei

Tur cultural de Noaptea Muzeelor la Muzeul Vrancei

Tururi ghidate, Expoziții Temporare, Filme Documentare, Momente Muzicale
Dată eveniment: Sâmbătă, 14 mai, între orele 16:00 și 22:00

COMUNICAT DE PRESĂ (11 mai 2022)

Muzeul Vrancei vă invită sâmbătă, 14 mai 2022, la „Noaptea Muzeelor”. Toate cele 10 obiective muzeale funcționale vor fi deschise. Între orele 16:00 și 22:00 se vor desfășura mai multe evenimente culturale, după cum urmează: a) la 16:30, la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță”, din Dragosloveni, elevii Școlilor Gimnaziale „Duiliu Zamfirescu” din Dumbrăveni și „Alexandru Vlahuță” din Gugești, în parteneriat cu Biblioteca Comunală Gugești și Parohiile Gugești I și Dragosloveni, vor susține un moment muzical; b) la 19:30, la Secția de Științe ale Naturii, în parteneriat cu Asociația Natura 2000, se va proiecta filmul documentar „Tainele pădurii”, având loc și vernisajul expoziției de fotografie „Interacțiuni ecologice – păsări și arbori”; c) la Muzeul Unirii sunt deschise expoziția temporară de monede „Argentum Dacorum. Politică și comerț la Curbura Carpaților (sec.III î.Hr. – III d.Hr.)”, în parteneriat cu Institutul de Arheologie din cadrul Academiei Române – Filiala Iași; expoziția foto - documentară itinerantă „1940. Sub semnul ultimatumului, dictatului și cedării", în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, Biblioteca Centrală Universitară din Iași, Facultatea de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza" din Iași și expoziția permanentă a Muzeului Unirii; d) la Mausoleul Eroilor din Focșani este deschisă expoziția temporară „Arta pe front: reprezentări artistice ale Războiului pentru Întregirea Neamului (1916-1919)”, care va fi vizitată de elevii de la Direcția Județeană pentru Sport Vrancea - Centrul de Tineret, Colegiul Național Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”, C.S.E.I. „Elena Doamna”, Colegiul Național „Al.I.Cuza”, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” și D.G.A.S.P.C. Vrancea; e) la Secția de Etnografie din Petrești (Muzeul Satului Vrâncean) vor fi proiectate filme documentare despre tradițiile și obiceiurile din Vrancea arhaică; f) la Mausoleul Eroilor din Mărășești, la ora 20:30 va fi vernisată expoziția de fotografie cu imagini din orașul Mărășești și de la Mausoleul Eroilor, realizată de voluntarii Asociației Voluntariat pentru Viață din Mărășești; g) la Mausoleul Eroilor din Mărăști, de la ora 19:30 vor fi susținute momente muzicale de elevii Școlii Gimnaziale Răcoasa, coordonați de profesor Nicoleta Loredana Obreja; h) la Mausoleul Eroilor din Soveja, la ora 19:00 va începe un mini-spectacol de cântece interpretate de elevii Școlii Gimnaziale „Simion Mehedinți” Soveja și va fi prezentat un documentar al Fundației „Simion Mehedinți-Miorița”, de către profesorul Constantin Macarie, evenimente culturale realizate în parteneriat cu Primăria Comunei Soveja și Fundația „Simion Mehedinți – Miorița”; i) la Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, de la ora 18:00, elevii Școlii Gimnaziale Câmpuri vor oferi un spectacol muzical și vor prezenta un videoclip cu momentele comemorării țăranului Ion Roată, momente realizate sub coordonarea directorului Marius Cojocaru; j) la Muzeul Țării Vrancei din Vidra, la ora 17:30, elevii Școlii Gimnaziale „Valeriu D. Cotea” din localitate vor susține un spectacol de dansuri, cu sprijinul Primăriei Vidra. „Noaptea Muzeelor”, ediția 2022, va fi precedată de un spectacol susținut de artiștii Centrului Cultural Vrancea, la ora 13:00, la Muzeul Memorial „Alexandru Vlahuță” de la Dragosloveni, cu ocazia turului ciclist organizat de Asociațiile „Monumente în Vrancea” și „AlphaMind” Cycling Team.

Muzeul Unirii – Expoziție temporară de monede Argentum Dacorum

Muzeul Unirii. Expoziție temporară de monede Argentum Dacorum.

Politică și comerț la Curbura Carpaților (sec.III î.Hr. – III d.Hr.).
Dată eveniment: 15 aprilie 2022, ora 11

COMUNICAT DE PRESĂ (13 aprilie)

Muzeul Vrancei, sub egida Consiliului Județean Vrancea și Institutul de Arheologie al Academiei Române, Filiala Iași, vă invită la vernisajul expoziției de monede „Argentum Dacorum”. Este vorba de monede romane imperiale și republicane, grecești, celtice și dacice, descoperite pe teritoriul Județului Vrancea. Vor fi expuse monede din „Tezaurul de la Olăreni”, „Tezaurul de la Focșani”, „Tezaurul de la Bordești”, „Tezaurul de la Mănăstioara” și monede din descoperirile întâmplătoare de la Clipicești, Vânători, Focșani, Coroteni, Irești, Odobasca, Cândești, Budești, Poiana Cristei, Repedea și Panciu. Vizitatorii au ocazia să admire monede care acoperă șase secole de politică și comerț la Curbura Carpaților, o expoziție care pune în valoare patrimoniul numismatic al Muzeului Vrancei. Vor susține intervenții arheologii Ștefan Honcu, Lucian Munteanu, Andrei Baltag și Mădălina Stănescu. Vernisajul va avea loc, vineri 15 aprilie, la ora 12, la Muzeul Unirii. Expoziția va fi deschisă până pe 30 iunie 2022 și va putea fi vizitată de marți până duminică, între orele 9 - 16.
Vă așteptăm cu drag!

Muzeul Unirii – Întâlnire cu istoricul Armand Goșu

 

 

Lansare de carte. Despre anexarea Moldovei de peste Prut în 1812 și tentațiile expansioniste ale Rusiei de ieri și de azi.

Muzeul Unirii: Întâlnire cu istoricul Armand Goșu

Dată eveniment: 8 aprilie 2022, ora 12:00

Mausoleul Eroilor Focșani – Arta pe front

 

 

Mausoleul Eroilor Focșani –

Expoziție temporară Arta pe front: reprezentări artistice ale Războiului pentru Întregirea Neamului (1916 – 1919)

 

Perioadă eveniment: Vineri, 1 aprilie 2022, 11:00

Muzeul Unirii – Lansare de carte

 

 

Lansare de carte la Muzeul Unirii

Istoria Poliției Orașului Focșani

 

Vol. 1 - De la începuturi, până la 23 august 1944

Perioadă eveniment: Vineri, 25 martie 2022, 11:00

Muzeul Unirii – FLORICA HOCIUNG

COMUNICAT DE PRESĂ

Muzeul Vrancei, sub egida Consiliului Județean Vrancea, vă invită sâmbătă, 5 martie 2022, la vernisajul expoziției dedicate sculptorului focșănean FLORICA HOCIUNG (1913-1988), prin intermediul arhivei fotografice a colecționarului Daniel Ungureanu. 

Născută la Focșani pe 5 martie 1913, Florica Hociung a studiat la Academia de Arte Frumoase din București, clasa profesorului Oscar Han. Este autoarea a numeroase compoziții, portrete și busturi dedicate unor personalități din domeniile istoriei, științei și culturii: Constantin D. Aricescu, Victor Ion Popa, George Enescu, Victor Eftimiu.

Vernisată de ziua nașterii artistei, expoziția cuprinde fotografii care urmăresc etapele vieții și activității sculptorului focșănean. Cum au fost descoperite aceste fotografii într-o cutie de vechituri, aparent fără valoare, ține de pasiunea colecționarilor, care salvează in extremis comori împotriva uitării. Despre această poveste și despre viața și activitatea sculptorului focșănean, sâmbătă, la ora 11, la Muzeul Unirii, din Bulevardul Republicii, nr. 30, cu împătimitul colecționar Daniel Ungureanu!

Atelier de confecționat mărțișoare

 

 

Secția de Etnografie din Crângul Petrești –

Atelier de confecționat mărțișoare

 

Perioadă eveniment: 24.02 – 7.03.2022

Expoziție temporară – Păsări răpitoare din România

 

 

Secția de Științe ale Naturii - Expoziție temporară -

Păsări răpitoare din România

 

Perioadă eveniment: 24.02.2022, ora 10:00

24 ianuarie 1859 – Începutul unificării teritoriilor românești

COMUNICAT DE PRESĂ (21.01.2022)

Muzeul Vrancei, sub egida Consiliului Județean Vrancea, vă invită luni, 24 ianuarie 2022, începând cu ora 10:00, la evenimentul „24 ianuarie 1859 – Începutul unificării teritoriilor românești”, manifestare prin care celebrăm Unirea de la 1859, implicarea elitei din Focșanii acelor timpuri în realizarea Unirii și atitudinea pro-unionistă a țărănimii clăcașe, reprezentate prin Ion Roată din Câmpuri.

Vom evoca figurile unioniștilor Costin Stamatin, Stefan Dăscălescu și fiul său Dimitrie Dăscălescu, cu ajutorul unor documente inedite, quasi-necunoscute, aflate în patrimoniul Muzeului Vrancei. În urma Unirii de la 1859, trei ani mai târziu, în 1862, cele două orașe omonime, Focșanii Moldovei și Focșanii Munteniei, s-au unit la rândul lor. De aceea, Focșaniul este Orașul Unirii, mai ales că faimoasa Comisie Centrală, care a armonizat legislația Principatelor, a funcționat la Focșani, între 1859-1862. Din păcate, imobilele în care a funcționat această instituție au fost demolate.

Ultima distrusă a fost Casa Scarlat Bontăș, monument istoric de pe strada Comisia Centrală nr. 72-74, distrusă nu de regimul comunist, ci în zilele noastre, în 2004-2005, de foști activiști comuniști însă, cu avizul Ministerului Culturii. În cadrul aceluiași eveniment vom expune, pe scurt, „aventurile” Muzeului Unirii și importanța acestui obiectiv muzeal, care găzduiește documente valoaroase din epoca Unirii și care ar putea deveni obiectivul turistic nr. 1 din Focșani. Întrucât în pregătirea Unirii de la 1859 presa a avut o poziție determinantă, vom prezenta lucrarea profesorului Liviu-Iulian Roman, „Presa din Moldova și problematica Unirii Principatelor”.

Evenimentul de la Muzeul Unirii se va încheia cu vernisarea expoziției itinerante cu uniforme militare ale Jandarmeriei Române, din perioada 1850-1941. Celebrarea Unirii de la 1859 va continua la orele 14:00, la Casa Memorială „Ion Roată” din Câmpuri, cu participarea Primăriilor din Soveja, Câmpuri, Răcoasa, Vizantea, Străoane, Școala Gimnazială din Câmpuri și implicarea Protoieriei Panciu și a Parohiei din localitate.

Vă așteptăm să sărbătorim începutul unificării teritoriilor românești!

140 de ani de la trecerea în eternitate a țăranului clăcaș Ion Roată

 

 

Casa Memorială „Ion Roată” –

140 de ani de la trecerea în eternitate a țăranului clăcaș Ion Roată

 

Perioadă eveniment: 18.02.2022, ora 13:30

2022 MUZEUL VRANCEI - Toate drepturile rezervate.